Σενζέν, Κίνα: Σήμερα, η Ex Machina, εταιρεία γνωστή στην Ελλάδα για έργα βιομηχανικού Ίντερνετ των Πραγμάτων (IIoT), ανακοινώνει ότι αναπτύσσει τον πρώτο παγκοσμίως μετεωρολογικό σταθμό που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πυκνό δίκτυο από μετεωρολογικά δεδομένα υψηλής ανάλυσης. Η εταιρεία αναπτύσσει την καινοτόμο τεχνολογία συλλογής για μετεωρολογικά δεδομένα με την υποστήριξη του HAX, του πρώτου και μεγαλύτερου επιταχυντή hardware στον κόσμο. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Σενζέν της Κίνας, το παγκόσμιο κέντρο για τεχνολογικό hardware και υποστηρίζεται από το SOSV.

Νωρίτερα μέσα στο έτος η εταιρία έκανε τη στρατηγική επιλογή να χτίσει τη δική της τεχνολογία για συλλογή καιρικών δεδομένων, προκειμένου να εμπλουτίσει και να ενισχύσει περαιτέρω τις υπηρεσίες που παρέχει σε βιομηχανικούς πελάτες και συγκεκριμένα στον κλάδο της ενέργειας. “Ως εταιρία έχουμε υλοποιήσει σημαντικά έργα με χρήση ΙοΤ τεχνολογίας και ανάλυση σε μετεωρολογικά δεδομένα στο χώρο του περιβάλλοντος και της βιομηχανίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πλέον αποτελούμε ένα μέλος της οικογένειας του SOSV / HAX και καινοτομούμε μαζί σε ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στον κόσμο, την ακριβή πρόγνωση καιρού», δήλωσε ο Μανώλης Νικηφοράκης, διευθύνων σύμβουλος της Ex Machina. “Επενδύσαμε στην Ex Machina, καθώς βλέπουμε μεγάλες προοπτικές στην τεχνολογία δημιουργίας μετεωρολογικών δεδομένων που αναπτύσσουν”, δήλωσε ο Ντάνκαν Τέρνερ, υπεύθυνος προγράμματος του HAX. Το HAX είναι ο πιο ενεργός επενδυτής στον κόσμο σε υπηρεσίες υποστηριζόμενες από hardware. Το πρόγραμμα παρέχει χρηματοδότηση, επαγγελματική υποστήριξη, γραφείο και χώρο εργαστηρίου, καθώς και ειδικούς στο βιομηχανικό σχέδιο και στην δημιουργία γραμμής μαζικής παραγωγής.

«Βλέπουμε έναν κόσμο όπου ο καιρός δεν εμποδίζει ανθρώπους, κοινότητες και επιχειρήσεις να ευημερήσουν. Ως εταιρεία επενδύουμε στη δημιουργία νέων τεχνολογιών που θα μας φέρουν πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων μας, να παρέχουμε υψηλής ακρίβειας δεδομένα και πληροφορίες στους πελάτες μας για τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους”, δήλωσε ο Μανώλης.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της σε ΙοΤ έργα στον τομέα της ενέργειας και των καιρικών δεδομένων σε συνδυασμό με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), η εταιρία είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ενέργειας. Μία από αυτές τις προκλήσεις είναι η ακριβής πρόβλεψη ζήτησης ενέργειας της επόμενης μέρας, για την οποία η εταιρεία έχει αναπτύξει τη λύση ForecastXM (www.forecastxm.com).

Η Ex Machina έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες της Ελλάδος, όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ),η Ολυμπία Οδός και η ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

Σχετικά με την εταιρία: Η Ex Machina έχει την έδρα της στην Αθήνα. Εξειδικεύεται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση καιρικών δεδομένων και στην πρόβλεψη ζήτησης/παραγωγής ενέργειας.