Το φετινό καλοκαίρι ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία στάθηκε αφορμή να εμπλουτίσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική, και συγκεκριμένα στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού. Ο λόγος για τα τρία “παιδιά” που μας επέλεξαν για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση: τον Κώστα, τον Andy και τον Περικλή (“Πέρι” για τους φίλους :).

Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό μας είχε προβληματίσει στην αρχή. Να, το είπα. -Και με τι θα ασχοληθούν ακριβώς; -Μήπως θα είναι υπερβολικός ο χρόνος για την καθοδήγησή τους; -Πως θα ταιριάξουν μεταξύ τους; Τέτοια ήταν τα ερωτήματα που μας άγχωναν. Α, και το πώς στα κομμάτια θα χωρέσουμε έξι άτομα μέσα σε ένα κιούμπικλ (cubicle) φτιαγμένο για τρεις στο χώρο του EGG, της θερμοκοιτίδας που μας φιλοξενεί αυτή την περίοδο.

Ex Machina, χώρος για τρεις…

Πως κάνεις να χωρέσουν έξι startuppers σε ένα χώρο φτιαγμένο για τρεις;

Το τελευταίο καταφέραμε και το λύσαμε αρκετά ικανοποιητικά -μπορώ να πω-, μηχανικοί γαρ. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι οι απαντήσεις και στα υπόλοιπα ερωτήματα ήρθαν με ένα τρόπο πολύ φυσικό. Σαν να δουλεύαμε με τα παιδιά αυτά για χρόνια. Από την αρχή επιλέξαμε να τους εντάξουμε σε πραγματικά έργα που υλοποιούμε αυτή την περίοδο, σε μια λογική ότι η μέγιστη αξία για όλους θα παραχθεί πάνω στην πράξη.

Όντας στην αιχμή της τεχνολογίας του “Διαδικτύου των Αντικειμένων” (Internet of Things) συχνά χρειάζεται να δοκιμάσουμε λύσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δεν υπάρχει άλλη, ευκολότερη οδός για να μπορέσεις να παρακολουθείς τις τεχνολογίες και να γνωρίζεις τα όριά τους, αλλά και τις ευκαιρίες που σου ανοίγουν. Η δουλειά του Κώστα, του Andy και του Πέρι μας έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε και να αξιολογήσουμε ποικίλες τεχνολογικές προσεγγίσεις σε σύνθετα τεχνικά προβλήματα. Παράλληλα, οι ίδιοι, διευρύνοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να συνεργαστούν δουλεύοντας σε πραγματικές συνθήκες παράγοντας αποτελέσματα με νόημα και αξία.

Το δρόμο που άνοιξαν αυτά τα παιδιά θα τον συνεχίσουμε, με το μέγιστο σεβασμό για τους νέους ανθρώπους που μας επιλέγουν για την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενό των σπουδών τους.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ήταν μια πρακτική άσκηση η οποία με έφερε πιο κοντά σε ρεαλιστικά σενάρια πάνω στο αντικείμενο και σε επαφή με λύσεις καινοτόμες, πρακτικές και προχωρημένες.
–Κώστας

Εδώ ολόκληρο το testimonial του Κώστα.