Αθήνα, 31 Μαρτίου 2017,

Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. στο πλαίσιο διαρκούς βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, συνεργάστηκε με την εταιρεία Ex Machina αξιοποιώντας την online πλατφόρμα παροχής μετεωρολογικών δεδομένων, Weather Ex Machina, η οποία λειτουργεί με την τεχνολογία Microsoft Azure.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές μηχανικής μάθησης και δεδομένα πρόγνωσης καιρού, οι εξειδικευμένοι Αναλυτές της ΕΠΑ Αττικής είναι σε θέση να προβλέπουν με μεγάλη ακρίβεια την κατανάλωση φυσικού αερίου, διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία. Η Ex Machina παρέχει μετεωρολογικά δεδομένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστες προγνώσεις καιρού, μέσω της cloud υπηρεσίας της, μεγιστοποιώντας έτσι την αποτελεσματικότητα των προγνωστικών αλγορίθμων.

Όπως δήλωσε ο Βασίλης Χρυσός, συνιδρυτής της Ex Machina, «Μέσω του Microsoft Azure, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε εύκολα κλιμακούμενες υπηρεσίες στους πελάτες μας, με την απαραίτητη σταθερότητα, ευελιξία και υψηλής απόδοσης υποδομή».

Ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τεχνολογίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας δήλωσε: «Οι εξαιρετικές δεξιότητες των μηχανικών της Ex Machina, συνδυαζόμενες με τις τεχνολογίες του Microsoft Cloud, οδήγησαν στην υλοποίηση μιας καινοτόμου λύσης για το Αέριο Αττικής. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για τη δυνατότητα του cloud να υποστηρίζει τη γρήγορη ανάπτυξη λύσεων που απευθύνονται στις ξεχωριστές απαιτήσεις των Ελληνικών εταιρειών».

Σχετικά με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.
H Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, από 2/1/2017, λειτουργεί ως ο προμηθευτής φυσικού αερίου στον τελικό καταναλωτή, στο πλαίσιο των διατάξεων του Ν.4001/2011 σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου. Αντικείμενο της εταιρείας είναι να προμηθεύεται φυσικό αέριο και να ασκεί τη δραστηριότητα εμπορίας φυσικού αερίου στην Ελληνική Επικράτεια.
Με μακρά πορεία στην παροχή του φυσικού αερίου με οικονομία και αξιοπιστία στους καταναλωτές της Αττικής, όραμα της ΕΠΑ Αττικής είναι η εταιρεία να συνεχίσει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των καταναλωτών της Αττικής για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών, παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.
Στοιχεία επικοινωνίας για τα Μ.Μ.Ε.:
Ελένη Ράπτη | Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων 210.3406126 [email protected]

Σχετικά με τη Microsoft
Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas.
Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp.στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά με την Ex Machina
Η Ex Machina δραστηριοποιείται στο χώρο του Internet of Things, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις σε επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους να υλοποιήσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η IoT πλατφόρμα της Ex Machina είναι ο γρήγορος, εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσει μια εταιρία την IoT λύση της.
Πληροφορίες για την Ex Machina θα βρείτε στο exm.gr.